In reaction to the planed destruction of one of the last remaining trace in an area weakened by 3 tabula rasa, we proposed to reconsider the fence planned by the developer.
Sited between a public park and a new development, the existing wall was too low to act as a barrier. The project transforms the notion of a limit that excludes into a place that attracts. Set between two trellis, a vegetal barrier weaves back and forth across the existing wall, revealing it as a relic covered by vegetation, and creating a series of spaces and benches. The barrier acts of a love-seat between the private and the public.
As the wall evolves with time, the indigenous plants, will invade the steel trellis, transforming the preconception of a finished and manicured garden.

In collaboration with Matt Baker
Landscape architect: Loci Design